Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En del var bättre förr

Annons

Jag ska inte säga att allt var bättre förr men en del saker var faktiskt det.

Tidigare, nu snackar vi alltså 70- och 80-tal, då gick det skolbussar till skolan och hem från skolan (Sofiedal) en halvtimme innan skolan började och strax efter att skolan slutade. På den tiden började och slutade alla elever vid ungefär samma tid.

Jag kommer ihåg att det var en stor samling barn vid skolslut varje dag utanför skolan. Bussarna gick mot Forsbacka, Gävle och ända till Hästbo.

Det måste ha varit kommunen som stod för det kalaset. Det var på den tiden då det även fanns en slant över till förorter och ytterområden.

I dag förmodas barn i åldrarna 13–15 i stort sett ta sig hem efter bästa förmåga. Upp till ”stora” vägen, där går det nog att klämma in sju stycken i kuren, ta bussen till köpis för att där hoppa av och vänta på bussen till Forsbacka.

Busskuren tar väl in 12–15 personer, övriga skolbarn och andra lyckliga bussresenärer får söka skydd mot väder och vind någon annanstans.

Snart är det vinter! Hipp, hurra vad det blir bra!

Och lyckligare blir de när cirka 30 ungar ska på bussen. Och bussförarna blir inte stressade alls, 91:an ska fram i tid till 1:an och vice versa.

Jag lider med förarna och jag lider med alla som måste nyttja Swebus tjänster.

Själv har jag jobbat i Gävle och åkt buss från 1981 till 2007. Under den tiden gick bussarna titt som tätt förutom de sista tre åren. Då började det bli glesare mellan turerna.

Jag har i dag gångavstånd till jobbet.

Men ja’ ä inte bitter.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons