Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En elev som skolkar bryr sig inte om det står i betyget?

Annons

För ett antal år sedan (sannolikt under den period Jan Björklund tjänstgjorde i försvaret) befordrade försvaret sina befäl och officerare i stället för att höja lönen. Statusbehovet gjorde att flertalet nöjde sig med detta.

Kan det vara så att Björklund då befordrades över sin inkompetensnivå vilket nu visar sig i hans korpralsfasoner. För något annat kan väl inte det senaste obegåvade förslaget om att skriva in skolkning i elevernas betyg vara. Som vanligt går politikerna kring de problem de talar mest och högst om. Tror verkligen någon tänkande människa att en elev som satt i system att skolka från skolan skulle bry sig, om detta kommer med i betyget.

Den mogna och empatiska människan inser att vad de här eleverna i första hand behöver är stöd och stärkande av självförtroendet. Därför är det fler lärare som behövs så att var och en av dessa kan få individuellt stöd och hjälp. Trots sin spelade tuffhet saknar dessa elever ofta självförtroende. De är troligen också mobbade eller också är de rädda för att bli mobbade för att de inte hänger med i skolan. Så man löser minst av allt dessa slags problem med korpralsfasoner.

Men tyvärr är detta de enda förslag Björklund har att komma med, trots att han så ofta ger sig ut för att vilja förbättra skolan.

Och när ska han på allvar ta itu med de friskolor som har undermålig utbildning eller när det inte funkar längre ställer eleverna på bar backe.

Hur många barn ska få börja om eller lämna friskolorna med alltför dåliga kunskaper för att brottslingar, inkompetenta etcetera får driva friskolor?

Olle Ljungbeck, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons