Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kommun skapar det samhälle den vill ha

Annons

Om jag hade pengar skulle jag naturligtvis inte bo på Nya Bruket. Ett risigt område som det inte görs mycket åt plus lägenheter som rustas med det billigaste, billigaste om det över huvud taget rustas. Mycket droger, fylla och bråk. Vem väljer det om man kan välja?
Kommunen vill ha det så här. Det segregerade samhället skapar de styrande. På Bruket kan du också vara säker på att ha lägenheten kvar oavsett vad du gör. Inga krav på vare sig inne- eller utemiljö, allt fallerar. Här hjälper inte loppis och Kråkan. En upprustning av detta gamla område hade väl varit bättre att satsa på än de svindyra lägenheterna tvärs över vägen där, konstigt nog, Sandvikenhus inte är tvingat att ge socialen lägenheter. Man undrar varför.
En kommun skapar ett samhälle den själv vill ha och som alltid styr pengarna. Solidaritet, rättvisa och medmänsklighet är bortglömda ord. Pengar är allt om du vill kunna välja till exempel boende. Vi skapar ett samhälle där rädda människor blir farliga människor. Jag väntar bara på området med stängsel och kod för dem som bor där. Vi är nog snart där, och det ville vi tydligen eftersom vi själva röstat fram det.


Eva Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons