Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kommunal dikeskörning

Inför sommaren drogs bussarna till Hemlingbystugan in igen. Tidigare försök att göra detta har alltid lett till starka protester, men nu skedde det i smyg. Bussturerna var plötsligt bara borta ur tabellen och linje 18 vände redan i Sörby. Och lika illa är det i den nu gällande vintertabellen.

Annons

Då jag frågade tekniska nämndens ordförande Curt Nygren svarade han att det är en budgetfråga och att han skulle kolla upp hur mycket kommunen sparar på att inte som tidigare låta fyra bussar om dagen fortsätta upp till Hemlingbystugan måndag till lördag (varför inte på söndagar förresten?). Men efter fem veckor har jag fortfarande inte hört något, så jag börjar misstänka att man aldrig gjorde någon beräkning.

Men även om man sparat några kronor tycker jag ändå att kommunen kört i diket med Hemlingbybussen. Alla – med eller utan bil – borde ha möjlighet att ta sig till Hemlingby. De som framför allt är beroende av buss för att ta sig till friluftsområdet är dagis och skolor samt vardagslediga pensionärer. Det finns forskning som visar hur viktigt för hälsa och välbefinnande det är att komma ut i naturen, särskilt för oss som är lite äldre. Kommunen driver just nu en kampanj för kollektivt resande. Nu hörde jag också att Gävle vill bli utsedd till Europas grönaste stad. Utmärkt, lycka till med det! Men hur trovärdigt blir det om man samtidigt drar in bussen till vårt välskötta stadsnära friluftsområde? Nej, låt oss få Hemlingbybussen tillbaka!

Bo Bengtsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons