Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kortare utbildning kan också ge anställning

/

En arbetssökande, 20 januari

Annons

En arbetsmarknadsutbildning ska vara kort och tydligt riktad mot den efterfrågan som finns på arbetsmarknaden. Den syftar till att stärka den arbetssökandes möjligheter att få ett jobb och samtidigt underlätta för arbetsgivarna att få arbetskraft med lämplig kompetens. Vilka företag Arbetsförmedlingen anlitar som utbildningsanordnare styrs av lagen om offentlig upphandling och är ingenting som vi kan välja fritt.

Jag är övertygad om att de allra flesta människor, undantag finns förstås alltid, vill ha en fast anställning och det är ingenting som säger att man inte kan få det efter en kortare utbildning. Men jag vill poängtera att det alltid är arbetsgivaren som anställer, inte Arbetsförmedlingen.

Vidare är utbildning aldrig till skada och det är inga problem att fylla platserna på utbildningen inom vård och omsorg och vården har stora rekryteringsbehov i vårt län liksom i Sverige i övrigt. För många är ett jobb inom äldreomsorgen ett drömyrke, andra ser nyttan av att ha ett jobb över huvud taget hellre än att gå sysslolös. Det är få förunnat att börja på toppen, man måste arbeta sig uppåt. Ett jobb kan leda vidare och inte minst är det viktigt erfarenhetsmässigt och något att sätta upp på sitt CV.

Arbetsförmedlingens uppdrag, som vi får av regeringen, handlar om att bidra till en väl fungerande arbetsmarknad både för arbetssökande och för arbetsgivare. Det gör vi genom att hjälpa dig som arbetssökande att hitta ett jobb och genom att hjälpa företag att hitta rätt kompetens.

Om du inte är nöjd med vårt arbete, har andra funderingar eller vill diskutera mer är du välkommen att personligen höra av dig till mig.

Charlotte Humling

chef , Arbetsförmedlingen Gävle

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons