Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En patient kan inte vänta i flera timmar utan mat på akuten

/

Annons

När ska akuten ta tag i problemet att patienter kan få vara inlagda i 10-12 timmar och ibland längre tid utan att någon frågar om han/hon behöver mat?

Ja, jag vet att personalen sliter. De är ofta underbemannade och gör oftast ett otroligt bra jobb. Men en patient har ofta en sjukdom som gör att han/hon behöver både mat och medicin och inte kan vänta utan det i flera timmar. Det måste väl gå att ordna att de kan erbjudas mat? Det finns hur många företag som helst som säljer matlådor, någon av dem bör väl kunna ges uppdraget att leverera mat till väntande patienter?

Eftersom personalen av ren rutin säger att doktorn kommer snart kan patienten inte heller gå i väg och själv köpa något då han/hon inte vet om snart är snart eller om det är timmar. Alla har inte heller någon anhörig med sig som kan hjälpa till. Så svårt kan det väl inte vara att tänka på att patienten är en levande organism som behöver näring också.

Så här ser det ut tror jag på alla akutintag i Sverige, men om en akut börjar tror jag att fler kommer följa efter och med tiden alla. Eftersom sjukhuset proklamerar för hälsa och välbefinnande är det väl dags att börja tänka på det också. Även på akuten.

Bara ett förslag från en väntande anhörig som hoppas på att någon inom Region Gävleborg tar till sig problematiken och löser matproblemet.

Karin

Svar direkt:

Du har helt rätt. Att få i sig näring är bland det viktigaste för den som är sjuk. Vi beklagar verkligen att din anhörig och du blivit utan det. Akutmottagningen strävar alltid efter att snabbt ta hand om de som söker vård.

Eftersom de sjukaste går först så kan det innebära väntetid för vissa. Därför erbjuder vi patienter och anhöriga som får vänta längre smörgås och dryck. Därtill finns också automater i väntrummet med smått och gott att köpa.

Det låter dock som att ni inte fått något i magen, att det inte fungerat i detta fall. Ta gärna kontakt med oss på akuten direkt så att vi kan ta del av din situation och se till att det inte händer andra. Du når mig via växeln.

Vänligen

Peter Adamsson,

verksamhetschef Akuten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons