Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En verklighet för hård att växa upp i

Svar till ”Arbetar som speciallärare i årskurs 7–9”, 29 april, ”Anonym”, 2 maj och ”En maktlös elevassistent i åk 7–9”, 4 maj.

Annons

Jag delar er oro inför framtiden med anledning av de nedskärningar som nu sker inom förskolan och skolan i Sandviken. Det kommer att bli en för hård verklighet att växa upp i och precis som ni säger väldigt kostsamt för framtiden. Förskola och skola förlorar möjligheten att kompensera barn och ungdomar som inte har det bra hemma eller som har det svårt på andra sätt.

Fler unga sorteras bort, unga vars framtid självklart borde vara värda att satsas på. Tyvärr har den borgerliga regeringen fryst de så livsnödvändiga statsbidragen till vår välfärd. Det kommunen kan och borde göra är att i första hand göra uppifrånbesparingar, nedskärningar på chefer och kontor, samt inleda en diskussion om att höja skatten så att var och en kan bidra med lite som tillsammans blir väldigt mycket för en kommun att göra bra verksamhet för.

Det är ett bättre sätt att använda resurserna på än att låta barnen och ungdomarna som växer upp i dag få betala för den ekonomiska kris vi befinner oss i nu.

Vänsterpartiet Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons