Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engagera dig tidigt politiskt eller bli bortglömd

Annons

Visste du att samtliga partiledare som vi har i dag, har varit engagerade politiskt som unga? Det spelar ingen roll om vi tittar på Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt eller Annie Lööf. En annan sak som alla partiledare har gemensamt är att de aldrig har bytt parti. De har alltid varit så kallade partitrogna. De har allihop varit engagerade i respektive partis ungdomsföreningar och fortsatt den politiska karriären därifrån uppåt.

Slutsatsen man kan dra av detta är att det praktiskt taget är omöjligt att bli partiledare, utan att du startat den politiska karriären som ung eller om du någon gång har bytt parti, någon gång i livet. Är detta då ett problem?

Ja, jag tycker i alla fall det. Varför ska man behöva vara engagerad i ett parti redan som ung för att bli partiledare? Personligen anser jag att det är din kompetens och din kunskap som bör avgöra detta och hur långt du kan nå i samhället. Det är också ett problem att man inte kan byta politiskt parti, utan att det skadar den egna politiska karriären.

Varför ska det spela någon roll om du har bytt parti någon gång i livet? Det är väl snarare i många fall en fördel eftersom det visar på personlig utveckling, på att man lättare kan se in i hur andra människor tycker, tänker och resonerar. Något som kan vara väldigt bra för en politiker att kunna, kan man ju tycka. En politikers jobb är ju till stor del att försöka förstå andra människor, eller har jag fattat det hela fel?

Marcus Henriksson

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons