Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett stort socialt utrymme höjer tryggheten

Det har nyss varit invigning av den nya utbyggnaden på Petreskolan i Hofors.

Annons

Där har de byggt en helt ny plats att vara på. När jag sedan läser kommentarerna till artiklarna på internet blir jag besviken. Jag förstår inte hur man kan sitta och klaga på hur de har byggt. Att det egentligen inte var för eleverna. Jag säger så här: Vi har fått ett helt nytt utrymme till oss att vara på, att umgås. Med nya möbler och nya saker. Vår expedition ligger i ett kontor mitt i allt, så det är jättelätt att få information och alla vet var de sitter. Dessutom en helt ny kafeteria och bibliotek!

Att bara få vara där i utbyggnaden med sina vänner och sitta och prata, ger en enorm trygghet, jämfört med att gå i en lång, trång korridor. Rektorerna som nu har fått nya kontor sitter också lättåtkomliga om man vill något. Dessutom blir alla utrymmen som är över (det vill säga rektorernas gamla kontor, materialrum och så vidare) grupprum eller klassrum till oss. Det som behövdes var inte fler klassrum. Det höjer inte tryggheten hos elever. Men det gör ett stort socialt utrymme. I längden tror jag även att när man trivs bättre i skolan, orkar man göra mer ifrån sig.

Jag trivs mycket bättre nu, tack vare utbyggnaden. Jag vet att många andra gör det också.

Emma Wängelin 8A,

Petreskolan Hofors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons