Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får vi rätt information?

/


Under åren som jag bott i Gävle har kommunen haft en informationsavdelning.

Annons

Jag kommer ihåg en av cheferna, Allan Synnemark. Under hans tid fick vi skattebetalare en trovärdig information om politiska förslag och vilka som gick till beslut i justerade protokoll. Nu heter det kommunikationsavdelning. Vad är skillnaden i behov och arbetssätt?

Nu har den ökat med en årlig budget på cirka 40 miljoner.

Vilka arbetsuppgifter och krav har tillkommit?

Är arbetsnamnet ”kommunikation” en täckmantel för information som inte alltid överensstämmer med justerade beslutsprotokoll?

Då det gäller sjukvården undrar jag om regionens kommunikationsavdelning lämnar en verklighetsskildring om arbetsläget för sjukvårdspersonalen och patientsäkerheten? Vad säger den svenska lagstiftningen och EU om en sådan allmän ”kommunikationsinformation” till skattebetalarna?

Godkänner kommunrevisionen informationssättet till skattebetalarna? Är en årlig kostnad på 40 miljoner rimlig? Får tidningspressen, tv, SVT och andra källor en korrekt och sanningsenlig information? Det här visar att kommuner och regioner måste få ekonomiska möjligheter att själva kunna utföra en mer omfattande förvaltningsrevision. Anställ journalister direkt på revisionskontoren.

Låt Uppdrag granskning omedelbart titta på kommunala och regionernas kommunikationsförvaltningar .

Vi har fått en ny ordförande i kommunens revisorskollegium, som kanske är intresserad av en granskning?

Internkontrollör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons