Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fattigvården nästa?

Annons

Jag tycker att det är fel när man angriper de äldre varje gång det blir nerdragningar.

Likaså är det när Sandvikens kommun och Göranssonska drar in på sitt ekonomiska bidrag till Åsgården Järbo så att vi måste säga upp en varm och vänlig människa som offrar så mycket av sig själv.

Man ska vara rädd om dem som ger så mycket av sig själva, som ordnar så många trevliga arrangemang för de äldre på Åsgården. Samt trevliga och lärorika resor så vi får friska upp minnet.

Sedan försvinner gymnastiken och så stänger man Duvan på lördagar och söndagar. Vart ska de gamla ta vägen? Ska de sitta ensamma i sina lägenheter och bli bortglömda och inte kunna få den sociala trygghet de har rätt till?

Jag tycker det är bedrövligt när man gör så här. Ni tar ifrån er ert ansvar och lämnar dessa äldre människor vind för våg. Jag tycker ni borde be dessa människor om ursäkt för att ni lurar dem på deras rättigheter.

Hur kan ni göra så att bra personal får gå från sitt arbete? Ni kan ju inte mena att resten som är kvar ska jobba häcken av sig och bli utbrända och drabbas av olika psykiska problem. Man ser redan i dag att många går omkring och mår dåligt när de går från sitt arbete. De drabbas också av sömnproblem. Vart är svensk äldrevård på väg någonstans?

Jag är tacksam att jag fått uppleva den svenska äldrevården från insidan. Vilken glädje och respons som personalen lägger ner, glädje i själ och hjärta i sitt arbete.

Låt oss få ha kvar detta för nästa gång hamnar vi på fattigvården, den vård som min mormor och morfar och farmor och farfar fick uppleva.

Jag hoppas ni har så pass mycket vett kvar i knoppen att ni kan avstå från era höga bonusar och fallskärmar. Lägg dessa pengar på äldreomsorgen, skolan och barnomsorgen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons