Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följ med mig till ättestupan, 40-talister!

Annons

Jag håller just nu på med att anordna en stor gruppresa till gamla hoppbacken vid Skållberget i Hofors.

Där finns det mycket farliga stenar i underbacken, så jag tror inte att vi kommer att misslyckas med vårt försök till ättestupan. För vi är ju tydligen en tärande grupp.

Vi tillhör ju ”köttberget” och enligt våra barn och barnbarn är vi ju i stort sett en tärande grupp.

Men! Vad har ni 60-, 70-, och 80-talister gjort för det svenska samhället?

Jo, 60-talisterna har väl i stort jobbat och skattat för att vi ska klara av våra åtaganden i samhället. Ni 70- talister började gnälla och tyckte att ni skulle ha en så kallad gräddfil i samhället. Vadå jobba, är inte det dumt?

Ni 80- talister tyckte att ni var totalt curlade och tyckte väl i stort att samhället ska ta hand om er, och jobba, det är väl väldigt dumt när man har 40-talistföräldrar som kan sörja för er existens.

Det är väl en stor lycka att vi 40-talister är så pass pigga att vi skattemässigt kan se till att ni överlever era” dryga” dagar så att ni inte svälter ihjäl. Därmed har jag väl insett att det finns en del undantag från detta och det glädjer mig.

Jag tycker att ”köttberget” i Sverige ligger bra mycket lägre i ålder beräknat än vi 40-talister.Så alla 60-, 70-, och 80- talister ja, eventuellt ni 90-talister också, sluta gnälla, utan oss skulle ni aldrig ha klarat er.

Ta tag i era liv och ut och jobba, vill man så finns det så klart ett jobb för alla, det har regeringen sagt, så kom igen nu! Jag vill att ni ser till så att jag får ett drägligt boende på något av Hofors äldreboenden, det har jag ”köttbullsbergsgubben” gjort rätt för med råge.

Ha det, alla ni ”ungdomar” och lycka till med framtiden!

Christer Lundqvist, ”Köttbullsbenägen”, Hofors

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons