Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följ X-trafiks goda exempel

Annons

En eloge till Region Gävleborg och X-trafik som har bestämt att personer med funktionsnedsättning, vars inkomst är sjukersättning eller aktivitetsstöd , får åka buss och regiontåg för halva priset!

Det här är ännu ett steg i X-trafiks arbete med att göra kollektivtrafiken tillgänglig för personer med funktionsnedsättning. Det är flera år sedan man införde ledsagarkortet, som innebär att den som behöver ledsagare på resan bara betalar för sin egen biljett, ledsagaren åker gratis.

En fin reform, som från och med november månad följs upp med halva priset för den som visar upp ett så kallat förmånsintyg från Försäkringskassan. Förmånsintyget är beviset på att man har sjukersättning eller aktivitetsstöd. Heder åt X-trafik för detta!

Men, det är många i den här situationen som ändå inte har möjlighet att åka kollektivt, som behöver organiserade arbetsresor eller färdtjänst, ofta med specialfordon, för sina resor.

Min förhoppning är att länets kommuner nu följer X-trafiks goda exempel och inser att den som aldrig kan välja att promenera, cykla, ta bussen eller bilen till jobbet, affärer, tandläkaren, frisören eller möten med mera, måste lägga alltför stor del av sin magra inkomst (sjukersättning eller aktivitetsstöd) på avgifter för resor till och från.

Halva avgiften är rim-ligare...

Karin Lindfors

FUB Västra Gästrikland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons