Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar i Hofors, var är ni?

Tonårsföräldrar i Hofors, var är ni någonstans? Vet ni vad era barn gör efter skolan? Var de är någonstans? Vilka de umgås med? Vad är ert ansvar gentemot era barn?

Annons

Visst kan man skylla på kommunen, och säga att de inte har någonstans att ta vägen efter skolan när de går på mellanstadiet. I Hofors är det bara de som är idrottsintresserade som har något att göra. Visst vore det skönt med en fritidsgård, med bra vuxna förebilder. Men som läget ser ut i dag, med finanskris och besparingar, kan vi bara drömma om det. Alltså måste vi föräldrar ta vårt ansvar och hålla koll på våra ungdomar.

Visste ni att en del snattar varje dag?

Förutom det så springer de och skriker, pekar finger, tigger cigaretter och snus av folk. Jag vet flera pensionärer som inte törs gå förbi dessa ungdomar.

Jag är själv förälder till en tonåring, det har varit ett jätteproblem, för han verkar vara den enda som inte får vara där. Ett tag blev han totalt utfryst av sina så kallade ”vänner”, på grund av att han inte ville snatta! Det är ju skrämmande!

Häromdagen snattade han mot sin vilja, och blev därför en i gänget igen. Ni ska veta att han bröt ihop totalt, när han berättade.

Nu har han förstått att dessa vänner inte är något att ha. Problemet är bara att finna nya vänner, när han inte gillar sport.

Det svider verkligen i mitt hjärta, och jag skulle önska att ni får en tankeställare när ni läser detta.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons