Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fördela satsningen på alla tre klubbar

Annons

SVAR TILL

”Dumper-Lundberg”,

19 november

Det är skandal att Gävle kommun inte redan har flyttat på ponnyklubben, som står mitt på den ås som är Gävles vattentäkt sedan 1993. Dispens har beviljats år efter år med risk för att klor måste tillsättas i vårt dricksvatten.

Och hur kan en kommun strunta i djurskyddet på detta sätt? Anläggningen har sedan länge fått förelägganden från djurskyddsinspektörerna, eftersom hästarna står uppbundna i spiltor, vissa utan dagsljus, och får turas om att vara ute korta stunder i de trånga hagarna.

Olycksriskerna för barnen är också skrämmande uppenbara, där de måste rida längs en smal och isig väg utmed ravinen till sitt ridhus.

Ridsporten är värd en satsning, äntligen. Ungdomar som rider lär sig att ta ansvar och veta vad de vill, och stallet erbjuder gemenskap varje dag i veckan. Man blir heller aldrig för gammal för att ta upp sitt intresse igen, ofta tillsammans med familjen. Att i stället sitta på läktaren på Läkerol Arena ger ingen motion, och där blir kommunen tvungen att pumpa in miljoner.

På ett sätt har ”Dumper-Lundberg” rätt: varför satsa hela 60 miljoner kronor på en ponnyanläggning, som sannolikt kan byggas billigare, medan fältrittklubbens stora fina stall vid Valbo köpstad, med boxar åt alla hästarna, får förfalla. Gävle Fältrittklubb har ”bara” 400 medlemmar, men många av dessa lägger ner en stor del av sin fritid på att gräva, snickra och måla eller utveckla ungdomsverksamheten. Väl investerade slantar, om några av miljonerna läggs där.

Så fördela ridsportutredningens stolta satsning på alla tre klubbarna! Annars har Gävle kommun inte gynnat sporten på längre sikt utan endast löst ett angeläget miljöproblem.

Nybörjare 60 plus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons