Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förolämpningar mot skattebetalarna

/

Redan i småskolans första klass i 1920-talets Sverige fick barnen lära: ”Vårt land är fattigt, skall så bli”. Sedan dess har vi fått veta att Sverige är ett mycket rikt land, det går bra för Sverige, rekordbra BNP och så vidare.

Annons

När detta gäller enbart Gävle blir man lätt lurad om man betraktar alla skrytbyggen som de senaste åren växt upp. Nämnas kan: konserthus, badhus, broar som sällan används, sjukhusentré och nu senast till samlingen kommer ombyggnad av Stortorget och Nygatan.

Det mest förolämpande mot skattebetalarna är ändå den påkostade entrén vid sjukhuset, en kontrast till interiören där de sjuka till stor del tvingas ligga i korridorer och tidigare enkelrum som avdelats till två rum med ett litet draperi, utan åtskillnad av kön.

Den underbemannade personalen som presterar minst 150 procent, hinner inte förhindra att en del sjuka blir liggande alltför länge med genomvåta blöjor i sängarna. Patienterna skickas hem med svårläkta sår som den aktuella hälsovården i flera veckor eller månader måste behandla. Samma omvända Robin Hood-politik som i början av förra seklet. Stora lönehöjningar till de besuttna – men 50 till 100 procent höjda avgifter för de sjuka och av tungt arbete utslitna.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons