Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstör inte Stenebergsparken!

/
  • LEVANDE PARK. ”Se till att plaskdammen är fri från glas och låt den även vara fylld på helgerna”, skriver Jennie Wiik bland annat.
Foto: David Holmqvist

Snälla, förstör inte Stenebergsparken! Efter att ha bott på Brynäs i fyra års tid så har jag kommit att älska denna underbara park.

Annons

Så fort snön börjar försvinna dras de boende i området ut till Stenebergsparken. Lekplatsen fylls av barn och minigolfen lockar till spel. Människor har picknick på den härligt gröna gräsmattan och plaskdammen bjuder barnen till vattenlek medan deras föräldrar solbadar på filtar i gräset. Skolbarnen utnyttjar dagligen den stora gräsängen till sport och lek. Pensionärerna samlas i klungor och spelar boule på grusgångarna i parken. Stenebergsparken är verkligen en plats som har något att erbjuda för alla.

De senaste dagarna har oroliga diskussioner förts bland oss vuxna här i parken. Kommunen har stora planer för Stenebergsparken. En ny stor scen ska byggas och denna ska placeras mitt på den stora gräsängen bakom plaskdammen. Flera av de underbara björkarna som växer mitt i parken ska fällas och även flera andra träd runt om i parken. Tilläggas ska, att det tidigare fanns en scen i parken, som revs så sent som 2008 på grund av att den var för dåligt underhållen och att den sällan utnyttjades. Hur har ni på kommunen tänkt när ni tagit beslutet att bygga en ny scen? För vad och för vem? Och varför måste den placeras mitt på den stora gräsmattan som utnyttjas dagligen av oss Brynäsbor?

Scenen beräknas kosta cirka 2 miljoner kronor, vansinne! Om ni absolut måste ha en scen, så bygg den på samma ställe där den gamla stod och i samma storlek som dess företrädare och lägg i stället pengarna som blir över på att hålla efter parken som den ser ut i dag. Se till att plaskdammen är fri från glas och låt den även vara fylld på helgerna så barnen kan utnyttja den alla dagar i veckan. Lägg lite pengar på att ta bort diverse klotter som för närvarande pryder både lekplats och bänkar runt om i parken. Mer än så behövs inte, för parken är redan levande och nyttjas flitigt av oss som bor här och vi älskar den som den är!

parkbesökare och Brynäsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons