Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt krig i sandlådan

/


Stefan Löfvens regering är alldeles för ärlig för att träffa uppgörelser med Allianspartiledarna.

Annons

Han tog Decemberöverenskommelsen på allvar och litade på vad som där beslutades. Alliansen hade andra planer.

Man kom överens om att förhandla fram långsiktiga överenskommelser. Har Alliansen nu visat korten, vad de avsåg med den överenskommelsen.

De skulle ställa krav som S och MP aldrig skulle kunna acceptera. De försök som nu görs med energi och försvar visar klara fakta. Deras taktik har hela tiden gått ut på att fälla regeringen. Batra kräver 10 miljarder och Björklund 18 miljarder mer till försvaret och en utredning syftande till att vi ska söka medlemskap i Nato.

För dem gäller inte krona för krona när det ska finansieras. De har glömt att det var Alliansen som rustade ned försvaret. Nu använder man allmänhetens rädsla för Ryssland som de förstorar upp till oigenkännlighet för att nå sina syften. Får de igenom sina krav så krävs väldigt stora skattehöjningar. I riksdagen har de allierat sig med SD och beslutar om det ena tillkännagivandet efter det andra för att driva igenom sin politik som starkt strider mot vad de i sina valbroschyrer lovade väljarna. Med hjälp av den borgerliga övervikten i massmedia är syftet att få S-MP-regeringen att framstå som svag. Ett kolossalt bedrägeri mot väljarna! Men vad kan man vänta av kapitalismen som vunnit lönekampen så att direktörer tjänar 50 gånger mer än arbetare.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons