Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsätter du betala till en organisation du inte tror på?

Annons

Ställ dig frågorna...

Tror du på andar, demoner eller att jorden skapades på sju dagar av en skäggig gubbe, eller tillhör du de cirka 30 procent av Svenska kyrkans medlemmar som är ateister/agnostiker?

Tycker du att det är rätt att de ”synder” som din farfars-farfar gjorde även ska drabba dig, eller tillhör du dem som tycker att du får stå för de dumheter du själv ställer till med?

Detta finns väl beskrivet längst bak i senaste psalmboken.

Känner du att Bibeln är sanning, eller känns det mer riktigt att förse bibeln med en varningstext, typ:

”Exponering av innehållet under längre perioder eller i uppväxtåren kan orsaka vanföreställningar, hallucinationer, minskning av kognitiv förmåga och objektivt resonemang, och i extrema fall, sjukliga rubbningar så som hat, hyckleri, våld och fanatism”

Är du trött på att Jesus lovat att gud ska lyssna på alla dina böner och uppfylla dina önskningar om de sker i Jesus namn, trots att det uppenbarligen är ren lögn... Johannes 16:23.

Känns en medlems- avgift i Svenska kyrkan på cirka 2 500 kronor om året som en hög eller låg kostnad för dig?

Före 1 november har du möjlighet att utträda ur Svenska kyrkan. Du gör det enklast genom att gå till närmsta pastorsexpedition, eller via www.uturkyrkan.se eller liknande websidor.Missar du detta tillfälle får du betala ytterligare ett års medlemsavgift till en organisation du troligtvis inte ens delar grundläggande värderingar med.

Det är helt gratis att gå ur Svenska kyrkan.

Stormjätten Hrym

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons