Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden på Hagabacken

Annons

Vi är många som sneglat på den där tomma byggnaden och funderat vad det skulle kunna bli av den. Visst är det roligt att så många känner ett engagemang i gamla Hagaskolan.

Hofors är en vacker plats nära både naturen och storstäder, enkelt att nå med kollektivtrafik. Nu med den nya kraft som finns öppnas nya möjligheter att vara en plats som leder utvecklingen framåt. Tänk om Hagaskolan kunde bli en symbol för framtidsbygge? Leverera lösningar för det hållbara samhälle som framtida generationer behöver?

Tänk ett tvärvetenskapligt nav för energi, teknik och IT. En verkstad öppen för allmänheten, för att upptäcka, lära och uppfinna. Människor som jobbar med att effektivisera solpaneler och ta fram helt nya sorters batterier. I kommunen finns redan fantastiska kreativa krafter, tänk vad de kunde göra med en gigantisk experimentverkstad. En plats dit människor kommer för att lära och inspireras av varandra. Skolklasser kan komma och göra workshops. Utbildningar kan ordnas. Roliga aktiviteter. Kanske en lådbilstävling med solcellsbilar? Tänk dig innergården med ett mysigt café.

Kostnad? Ungefär hälften av notan att riva huset. Att vinna? En framtid med arbetstillfällen och innovationer som öppnar möjligheter för ungdomar, drar in nya krafter och bidrar till en hållbar framtid.

Nu finns det redan (ännu hemliga) planer, men ändå. Bara det inte blir ännu ett telemarketingföretag utan kollektivavtal, eller mer pengar i sjön…

Sofia Lindström

turismutvecklare med rötterna i Hofors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons