Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden ser ljus ut för Hofors hälsocentral

Förra veckan diskuterades i insändare Hälsovalets konsekvenser för privat sjukgymnastik i Hofors.

Annons

Bilden som målades upp är att patienter med behov av sjukgymnastik, som i dag går till privata vårdgivare, får sämre villkor efter årsskiftet när Hälsoval Gävleborg införs. Som ansvariga chefer för hälsocentralen i Hofors och sjukgymnastiken västra vill vi ge en nyanserad bild av debatten. Framtiden ser ljus ut. Du som bor i Hofors kommer även efter årsskiftet att få professionell vård och behandling. Vi jobbar i team inom hälsocentralen och kompletterar varandra efter ditt behov av sjukgymnastik; där yrkeskunnande, erfarenhet och beprövade metoder garanterar en hög kvalitet. Vi har lång erfarenhet av att samarbeta. Hos oss får du träffa läkare, rådgivningssköterskor, distriktsarbetsterapeuter och psykosociala teamet. Det ger dig rätt förutsättningar för ett bra rehabiliteringsresultat.

En bra vård kan bli ännu bättre. Vi jobbar mycket för att få läkare att stanna hos oss. Det är fler fasta läkare i tjänst än för ett år sedan och de hyrläkare som rekryterats är här för en längre period.

Tillgången på läkare är god. Vår bedömning är att det inte blir några problem när den sista privata läkarmottagningen på orten snart stänger. Jens-Erik Nielsen som börjar trappa ner inför sin pension kommer fortsätta att jobba på 25 procent åt Hofors hälsocentral och blir därmed ytterligare en resurs. Vi jobbar för att locka fler läkare till Hofors. I samarbete med kommunen och näringslivet kommer vi nästa år att bjuda hit läkare med familjer till en rekryteringshelg.

Susanne Cliffoord Karlsson

chef för Hofors hälsocentral

Leif Aspemar

chef för Sjukgymnastiken i västra Gästrikland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons