Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskolor är som vilka företag som helst

Annons

SVAR TILL

”Torbjörn Edlund”, 15 november

Det gäller att betrakta friskolor för vad det är, ett vinstdrivande företag. Som för vilket företag som helst ligger fokus på förtjänsten, möjligheten att tjäna pengar. Betraktar man därför friskolan, finns tydliga sätt att sänka utgifterna för verksamheten. Det är möjligt för friskolor att dra in på andra utgifter som i sig är viktiga i skolundervisningen, som exempel läromedel och behöriga lärare. Dessutom för att vinna barns och föräldrars intresse pressas många friskolelärare att sätta betyg högre än motiverat, så att skolan ska få reklam och publicitet i form av gott rykte. Vilket utgör ett behov för ett vinstdrivande företag.

Ser vi på problemet i ett större sammanhang där vi betraktar ett samhälle där barn i allt större utsträckning vänder sig till friskolor skulle det i slutändan leda till ett nederlag för den kommunala skolverksamheten. Det är i sig ett problem. Betrakta friskolan för vad den är – ett företag med syfte att tjäna pengar.

Skolverksamhet och barns utbildning passar inte in i ett sammanhang där målet ligger i vinsten. Skolans mål är och ska förbli en verksamhet för kunskap och bildning.

Lovisa Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons