Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gäddan som försvann

/

Annons

Apropå det i radion redo-visade tillståndet om försämrat gäddbestånd i våra vatten.

Ni sportfiskare som här påstår att gäddan är näst intill obefintlig, på grund av den senaste tidens muddringar, har väl här ändå helt missat en annan bidragande orsak. Skarven!

Hur är det möjligt att ni, som ständigt besöker våra tidigare goda gäddvatten, här inte också tar med skarvens förödande utbredning med en miljöpåverkan på öarna där de häckar som naturligtvis också drabbar fiskfaunan.

Gäddynglen som trivts i ytläge i soligt väder blir här ett lätt byte för skarven.

Hur enögda har ni blivit? Och hur kommer det sig att ni inte vill ta matchen med Naturskyddmyndigheten och de enfaldiga ”miljömupparna” som med en dåres envishet försvarar skarven?

Om ni politiker, som nu gör så stora ansträngningar för att skydda skarven, också visade samma intresse för att klara upp och säkerställa trafiken med Limö-båten så kunde ni kanske återfå folks förtroende.

De som besöker Gävle sjövägen möter nu en nästan spöklik syn av de helt förstörda öarna Båkharen, Leharen och Lusholmen. De står, helt förödda, som kulisser i ett framtida undergångsdrama!

Jag har i 60 års tid ägnat mycken tid åt fiske och rekreation i Gävlebukten och kan, med både sorg och ilska, se hur denna resurs för Gävleborna gradvis förstörs och missköts.

Vakna innan det är för sent!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons