Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gäller inte samma regler i Norrsundet som vid Gävle hamn?

Svar till Albert Bernhoff, 18 april

Annons

Albert Bernhoff uttryckte sig på det stormiga mötet vid ABF Fyren i Norrsundet. Vi boende skulle visa medmänsklighet och inte stänga dörren. Gävle hamn har fått trefyra förfrågningar enligt hamnchef Fredrik Svanbom. Vi är en hamn som hanterar gods uttrycker han sig och skulle inte kunna upprätta sina uppdrag mot befintliga kunder, därför säger vi nej. Vi kan inte ha främmande människor inne på hamnom-rådet, avslutar han.

Nu ställer jag frågan till Bengt Lönnberg och P O Apell, högsta ansvariga vid Södra Norrlands Hamn & Logistik AB Norrsundet. Är Norrsundets hamn inte någon godshamn längre?

Gäller inte samma regler i Norrsundet som i Gävle hamn? Efter attentatet 11 september 2001 i USA kom en ny lag för alla världens exporthamnar. Inga obehöriga fick beträda hamnområdet.

Jag, Åke ”Pillan” Sjökvist, har 15 års erfarenhet av brand och räddning vid Stora Enso, Norrsundet. Det är en gåta för mig hur hamnbolaget tänker med så många personer som kommer att befinna sig inom hamnområdet. Dödsolyckor kan inträffa.

Åke ”Pillan”Sjökvist

före detta brandman

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons