Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Går vägen mot Furuvik till Svappavaaragruvan

Annons

Hej mitt Vinterland, nu är du här igen. Den globala uppvärminingen lyser som solen med sin frånvaro. Men ändock sker glädjeämnen, som att ta en tur åkandes i bil på Gävles gator. Vintertid är oftast roligast, barnen jublar hos dem som har barn i bilen kan jag tro. Vem behöver åka till Furuvik för att uppleva vinter.

Plogbladens hållbarhetstid måste var som Kommunsymbolen, nämligen oändlig. Men Gävle kommun betalar gladeligen tydligen även för icke utförda arbeten, hur svårt kan det då vara?

Brunnslocken, ropar flera stycken, brunnslocken! Förvisso men om de legat i höjd, några millimeter under marknivå, då vore det inte några problem anser jag. Psst, man behöver inte ploga i 4050 km , det är bara 30 i stan.

Nu när jag ändå sitter här och trycker på tangenter, och känner mig lite så där lagom. Om det var bättre förr?

Ja, vissa år, beroende på snöentreprenör. Utanför Gävle, söderut, ligger Furuvik. Jag tänkte nämligen slå två flugor i en smäll. Där har Banverket satsat miljarder och Vägverket miljoner, resultatet blev väl farbarsmässigt okej. Men tog alla peningar slut då vederbörande verk kom till belysningsfrågan? Körandes från Gävle utmed denna Jungfrukustväg, och kommande till Furuvik, då blir och blev jag näst intill desorienterad, vad låg framför mig denna mörka natt?

Var det vägen ner i Svappavaragruvan eller? Inget ljus så långt ögat kan nå. Ingen reflex som visar min väg. Nog vore det väl trevligt med att även kväll som nattetid kunna se detta gigantiska arbete.

Trubaduren

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons