Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle kommuns ekvation går inte ihop

Annons

Äntligen, tänkte vi när vi såg att tidtabellen för busstrafiken till/från Forsbacka har ändrats från och med hösten. Tog för givet att även skolskjutsen skulle få ta del av detta, men det var för bra för att vara sant. Till höstens skolstart har Gävle kommun upphandlat så kallad skolskjuts med detta bolag och dessutom godkänt följande:

Bussen går 8.33 från Forsbacka. I stället för att som tidigare gå direkt via Valbovägen förbi Öby där dessa elever på Sofiedalsskolan tidigare klivit av, får de nu ta en liten extra tur via Västbyggeby och Ludvigsberg för att sedan kliva av vid Tempo i Valbo centrum. Detta kan i och för sig vara acceptabelt. Men att samma tur är planerad att vara vid denna busshållplats klockan 8.01 betyder att eleverna ska ta sig till skolan, ta sig till sitt skåp, hänga av sig kläderna, ta rätt på skolmaterial och infinna sig i sitt klassrum nio minuter senare! Förutsatt att bussen också då är enligt tidtabell. Vi vet alla att bara promenaden i bästa fall tar fem minuter – så vi kan alla räkna ut hur det kommer att bli. Vilket också har visat sig under terminens två första dagar då dessa elever varit sena till sina respektive lektioner som startar 8.10.

I min värld – när en upphandling sker – ingår det även i förhandlingen ett antal krav från köparen. I detta fall borde rimligen kravet om att eleverna ska ha möjlighet att infinna sig i tid till första lektionen ha ingått, men uppenbarligen är inte detta ett krav från Gävle kommun. Men vi antar att samma kommun har kravet kvar om närvaro i skolan – en ekvation som i dagsläget inte går ihop!

Så, dags för Gävle kommun att ta sitt ansvar för alla elever i kommunen.

Förälder till elev på Sofiedalsskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons