Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle ”Sätter segel”?

Man slutar aldrig att förundra sig över hur politiker tänker och agerar.
Nu har man en vision där man vill att alla ska ”segla med” men bara till Alderholmsbron. Där har man seglat färdigt.

Annons

Politikerna visade även upp sig på båtmässa i Älvsjö och där var budskapet: Välkommen till marinstaden Gävle. Om jag förstod saken rätt ville våra politiker vända sig till båtfolket i Sveriges långa land och bjuda dem till en ”marin stad” som saknar åtkomst till Gävles inre delar för båtar med en högsta höjd av cirka 1,5 meter. Om man nu ändå har planer på att besöka Gävle sjövägen och angöra vår ”gästhamn” invid Danske bank uppmanas man att ta sig ut till Husseli- haren, landvägen drygt 1 mil (via en karta på land) för att göra sina behov.

Till hösten ska Gävle gästas av ett antal större skepp, som man planerat ska angöra inloppet i Gavleån, vilket kommer att bli en fantastisk händelse för oss Gävlebor att få se de stora skeppen lägga till i den ”marina staden Gävle”

Men där stannar i alla fall min beundran, när fartygen ska lägga ut behöver de bogseras baklänges ut ur ån på grund av att man inte kan vända de ståtliga skeppen i Gavleån (cirka 50 meter bred).

Politiker, nu har ni chansen att riva Alderholmsbron med hedern i behåll. Politiker, släpp in fartygen i Gävle inre hamn och låt skeppen vända för egen kraft då det finns gott om plats att vända innanför bron (cirka 100 meter bred).

Fartygen lämnar då marinstaden Gävle med flaggan i topp.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons