Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävles hemtjänst fungerar inte

Ingen mat! Vikarien var dubbelbokad.
Tyvärr, du fick ingen mat i dag och flera med dig – för hemtjänstvikarien var dubbelbokad. Så är det att vara gammal och vara beroende av hemtjänsten i Gävle.

Annons

Vem vill vara utan mat en hel dag? Jo, det blir du om du är gammal och anlitar hemtjänsten.

Du vill komma till din dagverksamhet, men då måste du vara säker på att hemtjänstpersonalen hittar till din adress. Det ska inte ta dryga timmen efter den tid som bestämts. Taxin fick åka utan dig och dagverksamhetspersonal och anhöriga fick ordna resan till verksamheten.

Du är ordinerad antibiotika för en svår infektion, men tyvärr vet inte hemtjänstpersonalen det trots skriftliga instruktioner. Du får din medicin efter ett par dagar då de anhöriga upptäckt att du inte fått den.

Din läkemedelskonsumtion läggs fram på bordet för två veckor framöver. Den fick inte plats i förvaringslådan, trots att den nu får plats, efter att anhörig sett att den ryms i apodosen.

Du får ta emot kränkande ord, trots närvaro av släkting.

Som anhörig har jag påpekat brister och varit i kontakt med verksamhetschef, områdeschef, förvaltningschef och ordförande för Omvårdnad Gävle.

Även skriftliga anmälningar har gjorts både av anhörig och verksamhetschef. Bristerna har man lovat rätta till, men vad gör man som anhörig när det ständigt dyker upp nya?

Trots en väl utarbetad arbetsplan fungerar inte insatserna. Detta beror på fel information till personal från chef, personal som struntar i att läsa insatsinformationen, personal som ej passar för jobbet och dålig organisation.

När det inte fungerar borde det finnas en reservplan. Hur gör jag som personal, ska även gälla vikarier, när jag är dubbelbokad, även under helger, lördagar och söndagar?

Hur gör man som personal när man inte hittar till kunden? Kan man ringa någon? Hur gör man när apodosen inte får plats? Detta måste vara lätta saker att åtgärda.

Chefen för verksamheten måste vara noga med att instruktionerna följs och själv se till att arbetscheman är korrekta.

Som anhörig har jag fått rådet att släppa kontrollen, men hur ska jag kunna göra detta när det under så många år uppdagas flera svåra misstag?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons