Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge extraknäcken en egen kategori

Annons

När man letar jobb på Arbetsförmedlingens hemsida så finns det en hel del Kalle Anka-jobb.

Ett Kalle Anka-jobb är ett jobb som man har som extraknäck när man studerar eller är pensionär. Ofta vill företagen inte att man är medlem i facket eller liknande.

Bra för den som vill jobba extra men inte för oss som har haft några år på arbetsmarknaden som inte vill sitta och sälja strumpor eller tidningar via telemarketing. Missförstå mig rätt, jag har flippat burgare och delat ut reklam när jag var ung. Men vill man ha bättre lön så fungerar sällan dessa jobb .

Arbetsförmedlingen kan lägga alla studentjobb, telemarketing- och varuprovs utdelningsjobb samt reklamutdelarjobb under en egen kategori. Alla jobb är viktiga enligt alliansen men man klarar sällan att betala hyran med denna kategori av jobb. Man skulle kunna vilja slippa läsa alla dessa annonser. Om ingen på AF har tid att kategorisera dessa jobb så kan ni anställa mig att göra det.

Man skulle tjäna tid att leta andra jobb i stället för att läsa alla annonser som inte ger någon större arbetslivserfarenhet eller lön.

Hoppas AF läset detta

SVAR DIREKT

Ett tillfälligt jobb kan vara en möjlighet

För att en arbetsgivare ska få annonsera efter arbetskraft via någon av våra kanaler måste denne uppfylla ett antal vilkor. Detta är ett krav från vår sida för att garantera seriositet och kvalité gentemot de arbetsökande. Vårt utbud av lediga jobb annonseras så att det ska vara tillgängligt och attraktivt för så många som möjligt. Vi värderar inte tillfälliga jobb lägre än de som leder till heltidsanställning. Tvärtom kan ett tillfälligt jobb vara en utmärkt möjlighet för någon att prova en ny bransch eller inriktning i sitt jobbsökande. För att inte diskriminera vare sig arbetsgivare eller arbetssökande väljer vi därför att publicera lediga jobb efter bransch och yrkesinrikning i stället för efter varaktighet eller omfattning.

På Platsbanken finns det i dag över 41 000 lediga jobb, jag hoppas att du hittar ditt framtida jobb bland dessa!

Gabriella Persson Turdell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons