Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge oss en hundlekgård i Skutskär!

Annons

 Låt oss alla hundägare få en hundlekgård i Skutskär!

Varför ska det vara så svårt för Älvkarleby kommun att anordna en kommunal hundlekgård i Skutskär för oss alla hundägare i kommunen? Vi är många hundägare som inte har någon inhägnad plats att träffas på för att släppa våra fyrbenta vänner. En plats där vi även kan umgås och utbyta tips och idér med varandra. Det skulle kunna bli en samlingspunkt för alla hundägare i kommunen och även för turister som är på genomresa. Man kan knyta nya kontakter och lära sig mer om våra hundar och våra hundar får nya vänner.

I de allra flesta kommuner finns det rastgårdar och inte bara en, det brukar finnas flera. Det ska naturligtvis inte vara en rastplats dit man går och låter sina hundar göra sina behov utan en lekplats för hundar (som det finns lekplatser för barn) och en samlingsplats för oss hundägare.

Mark finns för en hundlekgård, bland annat marken mitt emot Q Star/Bilisten, eller marken om man kommer från Gävle, nedanför viadukten. Det är ju bra om man kommer med bil och åker genom Skutskär att se att det finns en hundlekgård och att man kan stanna (parkeringsmöjligheter finns)  och gå in med sin hund. Det är många hundägare som inte kan släppa sina hundar i skog och mark för att de ska få busa av sig (speciellt  under tiden 1 mars till 20 augusti får man inte ha sin hund lös i skog/mark).

Det är en ringa kostnad för kommunen. Det behövs bara stängseluppsättning och en latrintunna självklart, ingen mer skötsel. Ingen gräsklippning eller annan skötsel behövs. Hundägarna ska sköta sig och slänga hundbajset i latrinen. Så det är en engångssumma för kommunen. Hur svårt kan det vara?

  En av många  hundägare i kommunen som hoppas på svar från någon på kommunen

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons