Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge syre till den elden!

Gävleborna har en alldeles egen symfoniorkester. En symfoniorkester bestående av de bästa professionella musikerna i Sverige.

Annons

De är experter inom sitt område, har hög och lång utbildning bakom sig och de har en gemensam rutin som är imponerande. De jobbar varje vecka för att ge alla i och runt Gävle en berikande upplevelse genom att spela fantastisk musik live i det underbara konserthuset. Och de gör det med stor bravur.

Gävleborna ska vara stolta över sina symfoniker och sitt konserthus. Endast ett fåtal andra städer i vårt land har samma förmån som Gävle? En egen professionell symfoniorkester. Många människor önskar att de liksom i Gävle kunde promenera till konserthuset och lyssna på en sådan, men det kan de inte. Det kan vi. Ta vara på den chansen! Tag med din käresta, vänner och familj. Gå och lyssna på er symfoniorkester. Den är din, lär känna den. Upplev och njut, om och om igen. Nya stycken och känslor varje vecka.

Musik är en otrolig kraft som ger energi och glädje. Med musiker som till exempel Åsa Wirdefeldt (violin, konsertmästare), Erik Larsson (klarinett), Patrik Håkansson (fagott) och Annamia Larsson (horn) håller orkestern mycket hög klass. Att konserthuset lyckats knyta dessa och många andra duktiga musiker till Gävle är fantastiskt.

Orkestern spelar allt från Mozart, Beethoven, Brahms, Shostakovich till Broström, och nu gör en ny huskompositör entré i Mattias Lysell vilket ska bli oerhört spännande.

Jag önskar att orkesterns egna solister kom fram oftare. Låt oss höra Mats Olofsson i en cellokonsert som ligger honom varmt om hjärtat, eller Victor Silverstone i hans favorittrumpetkonsert.

Musikerna i Gävle Symfoniorkester brinner för sin uppgift.

Gå dit och lyssna, ge syre till den elden. Släck den aldrig, då blir det fruktansvärt mörkt och kallt i Gävle.

Molto Vivace

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons