Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gläds åt allt ni har i stället!

/


Tänk, att ibland blir jag bara så innerligt trött på allt klagande och gnällande om hur eländigt vi har det här i landet.

Annons

I olika media cirkulerar upprop om hur illa gamla har det i förhållande till kriminella och jag undrar på vilka erfarenheter kritiken grundar sig.

På de allra flesta boenden är maten helt okej, jag har själv ätit den.

Man slipper dela rum med andra gamla, man har eget rum, möjlighet till att larma, tillgång till allmänna utrymmen för spel, läsning och annan underhållning, daglig tillsyn samt hjälp med hygienen och mathållningen.

Nästa påstående handlar om pensionärers svårighet att överleva på pensionen som påstås ligga långt under existensminimum.

De absolut flesta pensionärer har i dag förvärvsarbetat hel- eller deltid och uppbär i många fall både tilläggspension och bostadstillägg som gör att de bör klara sig väl samt möjlighet att söka försörjningsstöd. Man har ju inte samma behov som när man var yngre, bostaden är fylld med saker precis som garderoben och utelivet är inte längre detsamma.

Vad som däremot verkar dominera människors åsikter är att hellre se allt man inte har i stället för att glädjas åt allt man har. Se er omkring i världen och upptäck hur lyckligt lottade vi är i det här landet.

Visst kan allt bli bättre, men knappast genom att vi bara klagar och gnäller. Då måste vi agera också och ta ansvar för vår framtid och våra liv och inte missunna andra.

Under 10 000 kronor

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons