Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gnälls på arbetsmiljön – men vad är egentligen problemet?

/
  • Insändarskribenten menar att många klagar över arbetsmiljön inom sjukvården, men att det sällan konkret anges vad som är problemet.

Annons

Märkligt att det i dag 2017 gnälls så förtvivlat på arbetsmiljön, bland annat av vissa anställda på sjukhuset i Gävle. Men vi får aldrig vet hur miljön är dålig! Vad är det som är fel? Är det patienternas fel som är sjuka? Är det dåliga lokaler? Är det för att många av er anställda inte kan anpassa er till det serviceyrke det är att arbeta inom vården?

Är det problemen med anhöriga som lägger sig i vårdarbetet och inte respekterar att det finns besökstid? Ringer 20 gånger om dygnet och frågar om allt som de får veta vid besöket nästa dag när de besöker sin mamma eller pappa.

Är det problemet att ett akutsjukhus beläggs med färdigbehandlade före detta patienter av orsaken att Gävle kommun vägrar öppna upp till exempel Sofia Magdalenas tomma lokaler för tillfälligt boende tills ett fast sådant ordnats?

Är orsaken att Bollnäs sjukhus som betalas av regionen men drivs "privat" med skattepengar vägrar ta "hem" färdigbehandlade patienter då de är rädda för att patienten kan innebära ytterligare vård och kostnader?

Är problemet för många chefer? Är ju välkänt att ett företag kan mista sina chefer och gå mycket bra ändå... men utan arbetande personal går det inte?

Är problemet att sjuksköterskor sitter som chefer istället för att arbeta på golvet, trots att personal saknas på många avdelningar? Vissa vägrar vid begäran om hjälp till och med att utföra sköterskearbeten då de nu är chefer. Trots den utbildning skattebetalare kostat på dem. Dessa bör omedelbart avskedas.

Fundersam vårdtagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons