Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör studiebesök hos barnen i Belgien

Annons

Efter att ha läst torsdagens artikel angående kravet på mindre grupper för förskolebarn, blir jag förvånad över att det finns personer som tydligen inte har fattat att vår kommun måste vara försiktig med våra skattepengar.

Efter att ha vistats i Belgien, och nu åter i Sandviken, är det lätt att göra jämförelse mellan svenska sociala villkor och de som gäller i Belgien. Om man som nybliven mamma vill behålla sin tjänst ska man vara åter på arbetsplatsen efter sex månader. När sedan barnen börjar i förskolan är det en förskolelärare på 25 barn. Med rätt pedagogik, och disciplin fungerar det ypperligt. Man kan där på trottoaren se barnen komma gående i rad, hållande i ett rep, med fröken före. Barnen får tidigt lära sig att ta ansvar, vilket avspeglar sig i att de vid förskolan får ha sina trädgårdsland, samt att efter ett schema mata skolans höns och ankor, med överblivna matrester. Detta tycks inte gå här i Sverige, för här ska pedagoger, psykologer och miljöinspektörer ha sina djuplodande synpunkter.

Jämförelser mellan svenska och belgiska barn visar klart att de belgiska barnen har ett större kunnande efter avslutad grundskola, samt ett stabilare psyke och mognad.

Så ansvariga politiker i Sandviken kan lugnt hålla i pengarna för bättre ändamål. Vid eventuell tveksamhet, gör ett studiebesök i Belgien, men flyg billigt så spar ni pengar.

Försiktig skattebetalare i Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons