Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göransson arena saknar det som krävs för en bal

Annons

SVAR TILL

”Anhörig”,

1 juni

För det första vill jag förklara två saker:

1. Sandvikens gymnasieskolor (Bessemerskolan och Göranssonska skolan) har självklart en egen studentbal. Minglet hålls traditionsenligt på Jerntorget i Sandviken (platsen har varierat, men senaste tiden har det hållts på Jerntorget) och sedan åker studenterna vidare från Sandviken till Gasklockorna i Gävle, där de under kvällen intar en trerätters middag och sedan avslutar med dans.

2. Sandvikens kommun har aldrig haft, och bör heller inte ha något att göra med studentbalen. I stället arrangeras den av Sandvikens elevkår. Läs mer om oss på vår hemsida: www.sandvikenselevkar.se.

För det andra vill jag poängtera att vi som planerar och arrangerar Studentbalen 2011 själva är elever. I år har stor vikt lagts vid att alla våra över 500 avgångselever ska ha möjlighet att gå på balen tillsammans med sina respektive, och vi har i år sålt fler biljetter till balen än vad vi, mig veterligt, har gjort på många år. När Sandvikens elevkår väljer lokal för balen lägger vi tyngdpunkten vid tre olika prioriteringar: ekonomi, attraktivitet, och storlek. Beträffande Göransson Arena: Förmodligen uppfyller arenan kravet gällande ekonomi. Dock inte gällande attraktivitet och storlek. Kom ihåg att anhöriga inte är med på själva balen, och med 300 gäster är arenan för stor. Dessutom saknar en idrottsarena den charm som krävs för att göra ett arrangemang som balen attraktivt. Jag hoppas att jag med detta svar till dig har rett ut alla eventuella frågetecken om vem som arrangerar balen, för vem vi arrangerar den, och varför vi arrangerar den som vi gör.

Om du har några fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss via vår växel på telefon 0706-57 33 73 eller via e-post till info@sandvikenselevkar.se.

Björn Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons