Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grilla inte plågkött i sommar

Annons

Vi svenskar äter mer och mer kött samtidigt som svensk grisnäring är på väg att slås ut, bland annat på grund av dålig lönsamhet. Orsaken anser jag är Sveriges hårdare lagstiftning inom djurvård. Detta gör naturligtvis att priserna på svenskt kött blir högre.

Varför ska man betala 129 kr/kg för svensk fläskfilé när dansk kostar 59 kr/kg?

Jo, naturligtvis för att vi ska värna djurens bästa. Ingen har väl glömt bort det beklämmande djurplågeriet som pågår hela tiden på danska grisfarmar?

Djuren får stå på galler sitt korta liv, i stället för att ha ett någorlunda drägligt liv. Industriell framställning av kött kan aldrig bli helt bra, men vi konsumenter kan styra hur bra djuren ska ha det med våra plånböcker.

Varför ska vi livnära oss på plågkött från Danmark när våra grisar trots allt har det mycket bättre? Tänk på det när sommargrillen ska börja användas. Vad blir ditt bidrag till en vettigare djur- hållning?

Peter H

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons