Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grovsortering av tågresenärer

Tänk, att man på 2000- talet måste vara laddad för att få gå på toaletten – laddad med batteri och med smskunskaper!

Annons

Den ordningen vill Johanna Nilsson på Jernhuset ha på Gävles järnvägsstation. Klarar man inte av sms får man gå på handikapptoaletten. Det talar verkligen för grovsortering av tågresenärer, litet i stil med när svarta och vita fick olika delar på skolgårdarna i Sydafrika att hålla till på. Det är möjligt att ni får färre sönderslagna myntautomater av denna idé men ni kommer att få andra problem, var så säker. Kommer till exempel handikapptoaletten, som är utformad så att en person med rullstol eller rullator kan komma in, att vara lika tillgänglig då fler måste uppsöka den då de inte har mobil eller sms-kunskaper?

Det kanske är självklart för dig, Johanna, att springa omkring och slå in allt i din mobil nu på 2000-talet, men det är det långt ifrån för alla. Det är många som sällan är ute och reser och som har nog med att lägga ner sin energi på att få själva resandet att fungera. Tänk även på dessa resenärer på 2000-talet.

Att införa denna nyordning med sms-inträde på Gävles järnvägsstations toaletter talar mycket för hur beroende och funktionsnedsatta många är då de inte får trycka på knappar. Har ni tänkt på det på Jernhuset?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons