Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har ert säkerhetsarbete spårat ur, Sandvik?

/


Läste en tänkvärd och välformulerad insändare i Arbetarbladet angående säkerhetsarbetet inom Sandvik Materials Technology ( SMT ), som tyvärr fick ett urvattnat svar från Christian Hörnkvist.

Annons

Det är tydligt att säkerhetsarbetet inom SMT har blivit ett självändamål där medarbetarna känner frustration vilket på sikt tyvärr kommer att påverka SMT på ett negativt sätt. SMT har enligt insändaren blivit en tyst arbetsplats med någon form av angivarmentalitet.

Christian Hörnkvist skriver i sitt svar att en av anledningarna till obligatorisk användning av västar är trafiksäkerheten och jag frågar mig därför om fordon har börjat trafikera gångvägarna eller om fotgängarna har börjat använda vägarna inom industriområdet. Vari ligger annars risken?

Om jag ska gå från centralvakten till personalföreningens kontor (som ligger runt hörnet cirka 20 meter från vakten ) ska jag av säkerhetsskäl sätta på mig en väst.

Jag har även sett dokument framtagna av EHS-ansvariga där operatörer varnas för att band har skarpa kanter (man kan skära sig ….) och att man ska använda sololja under sommaren. Det påstås även att skyltar ska vara uppsatta i trappor som påpekar att man av säkerhetsskäl ska använda trappräcken.

Jag har träffat många medarbetare som upplever frustration och känner sig rådvilla på grund av ett säkerhetsarbete som tydligen helt har spårat ur. Jag har dock träffat en medarbetare som verkade nöjd, hen är skyddsombud....

Mångårig SMT-medarbetare, numera pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons