Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har ni arbetat i en ambulans någon gång?

Svar till verksamhetschefer inom Region Gävleborg, 2 februari

Annons

Svar till er som stöder förslaget att införa jourtjänstgöring inom ambulanssjukvården. Jag ser att det är ett gäng verksamhetschefer inom helt andra områden som tycker att detta är bra. Har ni någonsin arbetat i eller med en ambulans?

LÄS MER: Vi stöder förslaget att införa jourtjänstgöring inom ambulanssjukvården

Jag jobbar inte inom ambulansen eller ens inom sjukvården men jag tänker ändå komma med en fråga till er. Jag har arbetat som chef i många år och kommit med både bra och dåliga förslag till min personal. Det man lär sig är att lyssna på personalen och att försöka sätta in förslaget i sin egen arbetssituation. Skulle ni som skrivit under detta vilja att förslaget var riktat till er?

LÄS MER: Bryr ni er inte om personalens åsikter?

Det kan tyckas att det är lite ologiskt men häng med nu. Tänk er att ni måste vara på er arbetsplats utan att få fullt betalt. Ni får jourtillägg när ni inte aktivt jobbar. Tänk er att ni måste vara på arbetsplatsen på natten, iväg från er familj, utan att få fullt betalt. Tänk er att det plingar till högt så ni vaknar så fort ni får ett mejl och ni har då 90 sekunder på er att klä på er och ha påbörjat att läsa och svara på mejlet.

LÄS MER: Varför ska personalen straffas när ni inte skött ert jobb?

Medan ni faktiskt läser och svarar på mejlet får ni fullt betalt men så fort ni är klara så återgår det till enbart jourtillägg. Det är mitt i natten och ni ska nu återgå till sovandet på ert kontor. Skulle det funka bra tycker ni?

En bättre chef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons