Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har ni koll på era gode män i Gästrikland?

Annons

Blir totalt mörkrädd och knäckt av tv:s reportage om "gode män" som skor sig på och lurar de klienter de har tagit ansvar för och hjälpa dessa utsatta människor som inte få ha hand om sin egen ekonomi. Hur kan detta över huvud taget få gå till på det sättet? Vi har ju "överförmyndare" som ska bevaka de svagas rättigheter. De är ju som det ser ut totalt i händerna på dessa rufflare. Nu ska man inte dra alla "gode män" över en kam, många gör ett bra och fantastiskt arbete, men ni samvetslösa, giriga "gode män" som plockar dessa utsatta människor på deras pengar, var god och skäms! Såg i tv-inslaget från Skövde, att det var en förtroendevald person inom kyrkan som hade lurat damen på pengar. Vad har en sådan person att göra inom Svenska kyrkan, de har väl en bättre moral och etik än denna person. Vad gör ni överförmyndare? Ni har väl betalt för att kolla av gode männens redovisningar, och hur kan ni släppa igenom alla dessa förskingringar?

Skandalöst! Säg upp er och byt jobb. Har ni ingen som kollar er?

I Skövdefallet anser jag att Skövde kommun ska gå in och ersätta den utsatta personen som gode mannen har förskingrat eftersom överförmyndaren är anställd inom kommunen.

Hur ser det ut här i Gästrikland, har ni koll på era gode män? Om inte, byt jobb!  Här är det frågan om miljoner kronor som går ner i fickorna på gode männen i Sverige.

Vore kul att veta hur det ser ut, men det fixar nog Uppdrag Granskning. Ställ alla bluffande "gode män" inför rätta" med återbetalningskrav på vad de har lurat av sina klienter. Den förlusten för klienten ska vi skattebetalare inte ta smällen för, utan det får väl den gode mannen stå för. Har de gjort av med pengarna de har bluffat till sig, bör de göra samhällstjänst utan betalning tills beloppet är återställt till de drabbade. Det behövs personal inom omsorgen, skolan med mera. Där kan de hjälpa till tills förskingringen är betald.

Christer Lundqvist

Hofors

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons