Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har Region Gävleborg råd med sådana här spekulationer?

Annons

Det är osäkert om införandet av ambulansjour kommer spara pengar. Nej men oj, osäkert om detta ger några besparingar?

Om det hade funnits lite VI inom denna organisation hade det aldrig blivit så här. Det enda VI som finns är inom ledningsgruppen, de glömmer dock gruppen som ska ledas. Att köra över en hel medarbetargrupp är vågat...

Tror ingen i ledningen förstår det arbete som medarbetarna genomför dagligen. Vi är inte bara huvuden, det finns rätt mycket kompetens bakom varje huvud. Kompetens som vi fått genom att dels studera några år men den allra viktigaste kompetensen den får vi genom mötet med den enskilde patienten. Den erfarenheten är den viktigaste men värdesätts minst av ledningen. En gång för alla, det går inte att byta ut erfaren personal mot nyexaminerad. Det är de erfarna som stöttar och lär upp de nyexade, just med den långa erfarenhet av möten som den erfarne har.

Skulle vara intressant att se hur allvarligt man bedömt denna risk i den riskanalys som är gjord.

Nu lägger ledningen tron på att bemanningspersonal ska täcka luckorna efter den personal som sagt upp sig. Nu finns det inte obegränsat med ambulanssjuksköterskor att tillgå. De kräver dessutom en skälig lön så det blir inte någon besparing för ambulanssjukvården!

Som Tommy Berger uttrycker det: "spekulationer på besparing – hur det verkligen blir kan vi konstatera i efterhand". Även Hanna-Karin Linck säger "att det kan dröja innan vi ser effekten av detta" Frågan är: Har regionen råd med sådana här spekulationer och vilka blir konsekvenserna? Detta är en fråga som jag tycker medborgarna har rätt att få förklarat.

Camilla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons