Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här slutar äventyret för din del...

Det finns vissa likheter med Robinson när det gäller rektorernas kamp för att hålla sig kvar på ön med list och paktbildning. Vilken skola blir kvar i Gävle?

Annons

Kommer jag att vara den rektor som blir utröstad vid nästa öråd?

Utifrån det tuffa sparbeting som väntar lär paktbildningen inom Barn & Ungdom snart vara ett faktum. Fast rektorerna har nog väldigt lite att säga till om.

Samma tjänstemän som tidigare, fast med nya titlar, sitter högre upp i förvaltningen och drar i trådarna. Om man så vill regisserar de dokusåpan om Gävles skolor.

Karismatisk programledare har de varken i TV4:s produktion eller i Gävles skoläventyr. Tyvärr!

Hade elevernas egna förslag till förändringar tagits in i politikernas underlag skulle jag varit mer optimistisk. En skola för alla, som erbjuder barnen roliga utmaningar. Titta på vilka skolor som i dag lockar elever och når goda resultat. Gävle som framtidsstad borde synas genom att inte besluta om nedläggning av skolor. Framför allt inte de skolor som attraherar elever. Att slå sönder väl fungerande organisationer lär knappast förbättra möjligheten för elever att lyckas i skolan. Detta oavsett hur mycket ni politiker hävdar ungdomars förmåga till anpassning.

Ärade höjdarpolitiker i Gävle: Nu ökar barnantalet igen. Minska inte antalet kommunala skolor! Vi vill kunna välja!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons