Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har vi överviktiga inte någon plats i samhället?

/


Häromdagen var jag in Hennes & Mauritz på Nian i Gävle.

Annons

Tänkte väl inte köpa något då det var mest tonårskläder. Jag skulle väl ändå titta på vad man hade i ”större storlekar” men hittade ingenting. Jag gick då fram till en ung tjej, liten och nätt, och frågade ”Var finns de större, BIB?”. Svaret blev att ”Ja, dem har vi inte längre, de finns i Valbo”.

Jag blev helt svarslös och tackade bara för hjälpen. Är det så hos Hennes & Mauritz att man inte ser de kvinnor som har större storlekar? Och nog är det väl så att Gävle är större än Valbo?

Hur som helst så kommer jag inte att handla någonting hos Hennes & Mauritz längre, då jag inte tänker sätta mig på bussen för att åka till Valbo endast för att kolla vad man har.

Det jag retar mig mest på är att ”de som har större storlek”, ska de inte ha någon plats i samhället längre?

Jag läste även en insändare i Arbetarbladet häromdagen där man förfasade sig över överviktiga cyklister i tajta kläder som susade fram. Varför skriva om överviktiga?

Har man inte någon plats i samhället bara för man är överviktig. På radion hör man om P4-milen där man skall träna, hurta inför en mil eller en och en halv mil som man skall löpa. Vem lurar man? Ska man löpträna eller gå en stund varje dag, i stället för bilen till jobbet och gå några meter? Överviktig, får man finnas till?

Bibbi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons