Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästkrafternas paradis?

För ett par år sedan flyttade jag från en lite större stad ut till ”lugnet” på landet. Närmare bestämt Älvkarleö bruk. Trodde att nu kan jag njuta av sköna promenader och lugn tillvaro på fritiden.

Annons

Men hoppsan vad jag bedrog mig. Promenader utföres med livet som insats, trots reflexer. Det är 50 km/tim genom bruket, med de flesta snittar cirka 80 km/tim. Allra helst till och från eventuella jobb, när de via bruket ska ut på E 4. Men även dagtid är hastigheten hög, och det spelar ingen roll vad det är för kön, eller ålder. De dagar jag pendlar till arbetet i Gävle sker det via Västanå, Skutskär. Och jag kan lova att det är ett äventyr varje gång. Det görs omkörningar i höga hastigheter, där det är heldragna linjer och vänsterkurvor utan sikt, till exempel vid Trösken.

I början av min tid i Bruket var jag orolig för djur som skulle dyka upp på vägen. Men i dag är min oro, om jag klarar mig från eventuell nackskada. För om ett djur dyker upp framför min bil har jag garanterat bakomvarande bil inkörd i min baklucka, eftersom ingen verkar klara av att hålla hastighet eller avstånd.

Vad jag inte kan förstå är hur dessa rallydårar vågar köra så här? De vet ju inte vilken som sitter i bilen de kör om. Det kan ju om ni har otur börja blinka blått... Det är verkligen synd att poliserna försvinner från landsbygden, för de behövs även här.

Jag har mitt körkort som arbetsgivare, så det är jag rädd om. Och jag är rädd om mitt liv och vill inte ha det förstört av någon klonad Ronnie Pettersson.

Stoppklossen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons