Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellre stulen cykel än påkörd av rattfull

Annons

SVAR TILL

Det är tråkigt med de många cykelstölder som sker nu och Uppsala- polisen har haft framgångar med att komma tjuvar på spåren både i Uppsala och i Älvkarleby.

Trafikpolisen är en särskild avdelning inom polisen och de sysslar med trafikbrott av olika slag. Om du har sett sex poliser vid en fartkontroll så har de gjort mer än bara kollat hastigheten. De har sett till att föraren inte är påverkad av någon drog och att bilen är laglig att köra. Ofta hittar man stöldgods av olika slag eller saker som är tänkta att använda till att begå ett brott. Det har hänt att polisen har stoppat en bil och hittat efterlysta brottslingar eller flickor som är tänkta att användas i människohandel.

Att säga att fartkontroller är felprioriterade uppgifter är ett stort misstag. Det handlar om din och min säkerhet på vägarna och det innebär som sagt att en hel del annat kan lösas eller förhindras. Som förälder ser du ”hellre” att din dotters cykel blir stulen än att du ser henne påkörd av en rattonykter eller drogpåverkad förare. Känn dig glad nästa gång du passerar en fartkontroll i stället för då vet du att polisen gör sitt jobb för att göra livet tryggare för dig och dina medtrafikanter.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons