Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemsjukvården: "Backa bandet och lyssna på personalen"

Som kund och anhörig i hemsjukvården är du helt beroende av proffsiga eldsjälar som arbetar där. Sjukvård i hemmet är ofta en förutsättning för att inte behöva ligga på en avdelning på sjukhus.

Annons

Är du kund på en hälsocentral kan du byta, du kan även skicka remiss till annat sjukhus, om du inte är nöjd med verksamheten.

Ursprungligen fick vi insatser från en grupp med fyra distriktssköterskor på dagen och på kväll och helg cirkulerade det med cirka 50 personer. Nu fick vi veta om en uppsägning och flera förändringar i gruppen.

Då de som arbetar i hemsjukvården inte dryftar problem med organisation eller klagar på sin arbetssituation hos kund, så har vi inte haft vetskap om detta förrän artikeln i AB den 6 december.

LÄS OCKSÅ (Plusartikel): Personal inom hemsjukvården i Gävle slår larm: "Man har lyckats slå sönder hela organisationen"

Ta lärdom av förändringen inom ambulansverksamheten som ledde till massiva uppsägningar. Backa bandet och lyssna på personalen som är värda guldstjärnor för sitt ensamarbete i kundens hem.

Kund och patient som är orolig för personalen

LÄS MER: Nya sparkrav för Omvårdnad Gävle – i vår måste 30 dementa flytta från Kristinelundsgården i Bomhus

Bild: TT.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons