Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas den yngre generationen vaknar

/


Riksdagens majoritet fortsätter att försöka återta regeringsmakten genom att med SD:s hjälp hindra regeringen från att driva sin politik enligt den av riksdagen antagna budgetpropositionen.

Annons

De utnyttjar riksdagens möjlighet att besluta om tillkännagivanden in absurdum. Det har på den korta tid som regeringen suttit beslutats om över 100 tillkännagivanden. De flesta verkar endast ha ett syfte, och det är att Alliansen ska återta makten med SD:s hjälp.

Det som Alliansen i valrörelsen dyrt och heligt lovade väljarna att inte göra.

Det börjar framgå med all tydlighet att den beramade regeringsdugligheten som Alliansen använde som sitt främsta argument i Valrörelserna endast var propaganda utan innehåll.

De åtgärder de beslutade införa för att lösa arbetslösheten verkar ha skett utan beslut om hur åtgärderna skulle genomföras så att de inte skadade näringslivet på andra sätt.

De flesta åtgärderna som lönebidrag, instegsjobb, fas 3, jobbcoacher, lagändringar, rot och rut, sänkt restaurangmoms, sänkta arbetsgivaravgifter och allehanda bidrag verkar endast ha gynnat oseriösa företagare.

De hårdast drabbade är seriösa småföretagare.

Det väcker endast löje att som Centerpartiet agitera om satsningen på små företag med ökade bidrag om de får makten. Den C-politiken i Alliansregeringen verkar endast ha innehållit luft.

Att då begära att få återta makten för att fortsätta föra den politiken skulle innebära en katastrof för svenskt näringsliv.

Alliansens ministrar tillhörande den så kallade Stureplanshögern verkar inte vara smartare än folket på landsbygden för att anspela på ett beryktat yttrande.

Det är jättebra att Arbetarbladet i sina ledare nu avslöjar de verkliga resultaten av den bidragspolitik som Alliansen bedrivit.

Hur var det nu i valrörelsen 2005, var Alliansens viktigaste löfte att ta bort bidragspolitik?

Alliansens lagändringar tycks endast ha gynnat miljonärerna att sänka sina skatter genom att tillämpa fåmansföretagens skatteregler utan att på något sätt driva fåmansföretag i verkligheten.

Det är bara deras sätt att inte bidra till landet Sveriges ekonomi utan vilken Sverige blir ett bland alla andra kapitalistiskt styrda länder, ett uselt land att leva i. Man kan bara hoppas att den yngre generationen vaknar och ser att Sverige har blivit ett land som de får svårare och svårare att leva i.

Ett nyval nu skulle kunna innebära att SD får fler röster men de hämtas i huvudsak från Allianspartierna.

Det skulle kunna ge en annan majoritet i riksdagen som SD inte kan sabotera som de gör nu.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons