Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppsan, två uppenbara miljöfadäser på en gång

Du som har tillgång till Arbetarbladet 19 december, slå upp sidan 14. Det är den jag vill uppmärksamma.

Annons

Av en händelse (?) skriver tidningen där om två uppenbara miljöfadäser.

Den första är att månadshyran på Göransson Arena är 600 000 kronor och om jag förstår saken rätt är denna kostnad enbart för isen. Göransson Arena byggdes med pukor och trumpeter. Den skulle bli så stor! Tre gånger större än Läkerol Arena i Gävle.

Men under byggtiden fanns tydligen inte någon klok människa tillgänglig för att man skulle bygga energismart. På det stora taket måste man ha kunnat installera massor av solenergi som nu hjälpt till att hålla energiförbrukningen ordentligt nere.

Hur kommer det sig att det inte blev så? Kanske det inte är för sent att göra vissa installationer nu? Men det blir förmodligen dyrare och inte lika smart som om man tänkt till från början.

Nedre delen av sidan 14 visar en bild på utomhusbassängen på Fjärran Höjder. Vattenångan står som en sky över det uppvärmda vattnet och en badande är just i färd med att hoppa i.

När jag tar del av dessa fadäser tänker jag: Är vi riktigt kloka egentligen?

Energifrågorna hör till de allra viktigaste när vi försöker att undvika klimatförändringarna.

Vi skulle egentligen inte åka på is alls innan säsongen ger is. Om det inte blir någon is, på grund av klimatförändringen, borde vi inte åka alls. Konstsnön är inte bättre ur miljösynpunkt. I det allvarliga perspektivet är varken Saik eller Brynäs IF nödvändiga för vår överlevnad.

Att bada utomhus i uppvärmd bassäng under vintersäsongen är om möjligt än mer vansinne. Hjälper bojkott? Vi kan inte unna oss excesser som dessa i de dagar vi lever i nu.

Gunvor Gunnarsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons