Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugo hade tur att han är hund

Annons

Till Landstinget Gävleborg.

Mitt i sommaren blir Hugo, 8 år, dålig. Han haltar och behöver omvårdnad. Vi ringer ett samtal till journumret. ”Kom hit så får vi undersöka honom” svarade en vänlig röst i telefonen.

Vi åker dit och får sitta cirka 15 minuter i väntrummet innan Hugo kallas in till ett behandlingsrum. Där blir han grundligt undersökt och får dessutom genomgå en röntgen i direkt anslutning till behandlingen. Efter en dryg timmes behandling av doktor och assistent är han färdigbehandlad. Vi åker hem med några tabletter, recept på fler och har fått svar på alla frågor. Vi är lugnade.

Ett par veckor senare dimper en räkning ner på 1 400 kronor. Billigt faktiskt.

Och vi har inte kostat skattebetalarna en krona!

Hugo kan i det här fallet tacka sin lyckliga stjärna för att han är en hund! Om han varit människa hade han antagligen inte ens fått tag på någon doktor mitt i sommaren. Och 1 400 kronor, det är betydligt mindre pengar än vad en normalinkomsttagare betalar varje månad i skatt till landstinget. Vad gör landstinget av alla skattemiljoner? Och aldrig verkar de få nog. Nu ska skatten åter höjas! Jag föreslår att Knapp och hennes sossekollegor studerar den utmärkt fungerande djursjukvården i stället.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons