Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur då alla människors lika värde?

Annons

Har alla människor lika värde?

Nu har svenska folket sagt sitt, de vill ha Fredrik Reinfeldt som statsminister.

I Storkyrkan i Stockholm predikade Eva Brunne om alla människors lika värde. Jag undrar om hon menade oss lågavlönade i Sverige också?

Enligt Reinfeldt har vi inget människovärde längre. Under fyra år har maten blivit dubbelt så dyr. Hyror, elen, bensin, kläder och skor med mera har stigit till höga priser. Många läkemedel är bortagna från högkostnadskortet. Till tandläkare och glasögon finns inga marginaler. Vad ska vi sjuka, arbetslösa och pensionärer börja leva av?

Göran Hägglund talar om grundsynen Sverigedemokraterna har visat och visst har han rätt i det. Jag undrar vilken grundsyn Hägglund och alla i Alliansen har om alla människors lika värde?

Vi sjuka arbetslösa och pensionärer har blivit utsatta för förtryck i Sverige. Så Alliansen kan inte uttala sig om alla människors lika värde. Inte om man tar från de fattiga och ger åt de rika. Jag undrar också vad som har blivit av massmedia? De har bedrivit häxjakt på Mona Sahlin hela valet. Det har gynnat Alliansen. (Mona Sahlin måste vara Sveriges starkaste politiker så mycket skit hon har fått och ändå orkat med.)

Varför inte gå ut och höra hur dåligt många människor mår av att ha det lilla att leva av. Fråga arbetsgivare om de vill anställa de sjuka och arbetslösa utan bidrag.

Maud Olofsson pratar mycket om att arbetsgivaren ska ha rätt att säga upp, den de vill. I nästa andetag säger hon att alla ska kunna jobba. Vem tror du arbetsgivaren säger upp? Den som är sjuk och inte orkar så mycket eller den som är frisk och alert? Jag förstår om arbetsgivaren säger upp den sjuke. Men sedan ska de börja kämpa att få ett jobb igen. Det orkar inte de sjuka. Det är tragiskt att så få journalister har hjärta för de små i samhället. Kom ihåg att vi inte är en enskild individ. Vi är många och har blivit fler och fler.

Drabbad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons